Senaste inläggen

Av Eva Fristedt - 24 mars 2009 21:14

För snart 1 år sedan promenerade vi in bland dessa vilda senapskåls som växte som ogräs och tänkte hur ska det här bli. All tid kommer att gå åt till att röja när man väl har kört 180 mil.

Nu längtar jag ner just till det här minutiösa rensandet i ett par timmar - för att sen kunna sitta och njuta av italienska frukter och grönsaker och beskåda dagsverket. 

Jag kan till och med tycka att det är lite synd att alla träden är färdigbeskurna för i år. Fast det är klart det ska bli mycket spännande och se om det blir lättare att plocka alla fikon till hösten, om oliverna verkligen blir större och om det överhuvudtaget kommer någon frukt på de gamla vinstockarna och granatäppleträdet? Ni ska får en utförlig rapport om skörden till hösten.

Men först ska jag åka ner och se om ovan träd och buskar kommer att någon bra blomning. Det ger ju en indikation om vad som komma ska.

Idag är det snö i Sverige och 18° i Italien.... 

ANNONS
Av Eva Fristedt - 24 februari 2009 18:02

Idag har vi tagit en liten paus i trädgårdsarbetet hemma och följt med vår "scout"( visningsvärd från mäklarbyrån kallas så) Giulio för att titta på en liten bit mark med en gammal vinodling, några odlingslappar omringade av fikonträd och ett litet stenhus. Huset verkar som det senast använts som hönshus. Hela tomten var jättefin trots att den låg ganska nära en stor väg och utan en riktig tillfartsväg. 

Mitt i allt detta hittade jag dessa fina narcisser som blommar först i april i Sverige. Tror att det är Narcissus Minnow, en sort som vi kommer att visa på vår stora narciss-utställning som äger rum på Sofiero i orangegeriet 10 april - 10 maj i vår. Vad häftigt att få uppleva dem två gånger.

När jag ser alla fikonträd här kan jag inte låta bli att får en flashback från våra egna fikonträd( 5 st) här, från vilka det nästan regnade fikon i höstas.

Min nästa nish blir kanske hemmalagad fikonmarmelad. Det blev ingen ny fastighet idag - men vi får se framöver, behöver först sälja lite hus i Sverige. 

ANNONS
Av Eva Fristedt - 20 februari 2009 18:48

Efter ett par dagar med snö, som egentligen är ovanligt här så lyser nu solen igen och jag fortsätter stenläggningen i "den blivande pergolan".

Det känns väldigt lyxigt att ha tillgång till flera högar med sten och dessutom stora stenblock till trappan ner till  pergolan.

Är man stenläggare som dessutom måste springa upp 10 trappsteg och hämta stenen så är det underbart att ibland få sätta sig i solen och pusta ut

Av Eva Fristedt - 10 januari 2009 15:01

Under vintern har jag börjat det mödosamma men väldigt roliga arbetet med att beskära alldeles för stora fikonträd, olivträd och ett risigt granatäppelträd.

Visste ni att man kan elda med ved och ris från olivträd med en gång. Det innehåller så pass mycket olja. Allra bäst blir det säkert om det får ligga till nästa vintern men ibland har nöden ingen lag. Det är ont om ved i vårt område eftersom det, de senaste veckorna varit ovanligt kallt och rått. På tv:s väderleksrapport pratar man om kyliga vindar från Scandinavien och Ryssland. Typiskt när man trodde att man åkt i från det.

Bilden visar innan utgrävningen av pergolan har börjat.

Mycket skräp och vildvuxna små träd är det första att ta hand om. Första frågan som uppstår är var slänger man skräp i Italien...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se