Fråga mig

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Fråga


 

Besvarade frågor

 
Ingen bild

Louise

20 maj 2013 07:47

hej Eva! Hur gick det med dina kaprisfrön? Har själv försökt utan att få dem att gro.

Eva Fristedt

20 maj 2013 07:56

Hej Louise
Samma här, jag hade något grönt uppe i mars, men var tyvärr borta 10 dagar och då var det ingen som vattnade. Ska föröska få tag på plantor i Italien när jag åker dit i veckan. Återkommer till dig om det lyckas.

 
Ingen bild

Rebecka Sjöberg

20 mars 2013 18:35

Hej Eva!
Jag skriver från presstjänsten för Abruzzos Turistförening i Italien.

Regionen Abruzzo stärker sin närvaro på webben, och vi har nu skapat en officiell webbplats för svensktalande turister: www.visitabruzzo.se
Eftersom antalet icke-italienska turister i vår region ökar, skulle vi vilja låta potentiella besökare veta vad denna italienska region Abruzzo, har att erbjuda. Samt göra dem medvetna om vår webbplats där de kan hitta användbar information.

Vi hittade till din blogg som handlar vår region och undrar därför om du skulle vara intresserad av att lägga en länk till vår hemsida, där era besökare kan finna ytterligare information om Abruzzo? Önskar ni ta del av övrig information om den italienska regionen Abruzzo så är du varmt välkommen att höra av dig!

Vid eventuellt samarbete länkar vi gärna tillbaka till er på våra sociala nätverk och på vår hemsida: www.visitabruzzo.se under rubriken: ”Media och press”.

Abruzzo Turism har åtagit sig att välkomna sina besökare genom marknadsföring online som utbreder sig i Italien och utomlands genom de viktigaste sociala nätverken, såsom Facebook, Twitter, Google+ och Pinterest. Detta för att skapa en alltmer interaktiv och dynamisk upplevelse och för att kunna presentera vår älskade region på bästa sätt.


Följ oss! :)
Facebook: http://www.facebook.com/visitabruzzo.se

Twitter: https://twitter.com/visitabruzzo_se

www.visitabruzzo.se
Hör gärna av er för mer information!


Vänliga hälsningar
Rebecka Sjöberg
Press Office
Visit Abruzzo

Eva Fristedt

20 mars 2013 22:27

Hej
Jag är givetvis interesserad av att ni lägger en länk till min blogg och jag länkar gärna till er. Jag sprider gärna information om denna fantastiska del av Italien.
MVH
Eva Fristedt

 
Ingen bild

Anja Andersson

16 mars 2012 20:20

Hej! Vi undrar om ni hyr ut ert hus i sommar. Finns det möjlighet efter midsommar? Ca två veckor. Anja och Hans och hunden Bono på Stengatan 26 i Kivik

Eva Fristedt

20 mars 2012 12:50

Hej Anja o Hans
Vi hyr ut vårt gästhus som består av ett stort rum (ca 40 kvm) med badrum och tillgång till egen takterass strax utanför. I vanliga fall hyr vi ut det som b&b med frukost men ni får gärna hyra det utan. Det finns litet kylskåp, vattenkokare, mikrovågsugn och kokplatta för enklare tillagning. Vet inte om ni har sett vår beskrivning på Adagios hemsida www.adagio.nu
Där finns en sida om vårt b&b i Italien. Är ni intresserade så ring oss
0414-70710 el 0733-900182
Vi har även en liten filmsnutt i från rummet som ni kan få se i så fall.
Hälsningar Eva

 
Ingen bild

Marianne

11 februari 2012 10:01

Hej
Spännande med saffrankrokus.... men var fick du tag i lökar?

Vänl hälsn
Marianne

Eva Fristedt

20 februari 2012 10:10

Hej Jag importerar själv från Holland under namnet
narcissochtulpan.se
Saffranskrokusen står inte alltid med i sortlistan men jag tar hem den för eget bruk, så den går att betställa och kostar typ 80-100 kr för 10 lökar( har inte fått årets pris ännu).
MVH
Eva

 
Ingen bild

Monica Dare

13 december 2011 09:35

Hej Eva! Säljer du lökar av Crocus Sativus? Vet du om man kan odla i Södra Norrland? zon 4-5? Om du inte säljer ... var köpte du dina lökar. Så spännande projekt ni genomför i Abruzzo. Lycka till! God Jul Monica Dare monica@fargsattning.com

Eva Fristedt

13 december 2011 10:14

Hej Monica
Tack för din fråga. Ja jag säljer crocus sativus, men de ända jag har kvar i år är krukade.
De är inte riktigt härdiga i Sverige alls. Men själv har jag dem på prov hemma i ett kallväxthus. Hos er skulle de möjligtvis klara sig i kruka i ett kallt uterum. Sen tror jag att de även behöver tilläggsljus, men den erfarenheten har jag inte hunnit testa fullt ut i Sverige.
Bästa hälsningar Eva

 
Ingen bild

Cecilia

12 november 2011 19:37

Hej! Jag sitter hemma i Rugerup och drömmer om Italien som vanligt. När jag berättade om saffranscrocusen på jobbet blev vår trädgårdsboss exalterad. Tror du att det skulle funka att odla saffran på Sofiero ? Kanske man kunde odla under glas i alphuset? Tänk vad våra besökare skulle gilla det. Tror jag!? Hur mycket saffran blir det på 10 blommor? Kan man tänka sig 1/2 gram per 50 ? Ska bli kul att höra mer om detta.
Förra veckan köpte jag det gods 'pinnvinet' på Systemet. Det kostade 99:- och smakade nästan lika bra som hos er.
Ikväll verkar det f ö som om Berluskoni avgår.
Ha det gott ! Cecilia

Eva Fristedt

12 november 2011 22:24

Han har avgått. Jo ni kan nog odla krokusen på Sofiero. Såg när jag sökte på hur att hantera torkningen, att Österlenkryddor provar i liten skala för eget bruk. Under glas borde vara optimalt tycker jag. Det är rätt kallt i Navelli på vintern men väldigt torrt på sommaren om det nu har betydele. Jag ska försöka uppskatta vikten genom att jämföra med ett kuvert saffran. Ha det bra! Jag återkommer

 
Ingen bild

Björn Lundberg

3 juli 2011 15:16

Hej Eva! Hittade din blogg av en slump och fastnade för de härliga beskrivningarna av naturen. Vi är själva Italienfrälsta och har beslutat oss för att köpa ett hus med tomt i Abruzzo. Tänkte kolla om det skulle gå bra att få lite tips av er gällande var, kostnader etc. Vänligen Björn Lundberg, Piteå

Eva Fristedt

28 augusti 2011 12:25

Hej Björn
Vad kul att ni är intresserade av Abruzzo. Vi älskar det ruffa och orörda landskapet här. Är just nu nere och skördar fikon. Det är väldigt varmt och solen lyser från en ständigt blå himmel. Jag skickar alla våra kontaktuppgifter och tips på den mailadress.
MVH
Eva Fristedt, Abruzzo, Italy

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se