Direktlänk till inlägg 17 oktober 2009
Oliverna som vi beskar väldigt hårt i vintras har som utlovades blivit mycket större,(väldigt mycket större)om än färre till antalet. Har också fått exakt recept; 11g soda per kilo oliver. Oliverna ska plockas när de är gröna och rätt hårda. Man lägger dem i sodan så länge att den precis hinner tränga in( mellan 12-24 timmar)till kärnan. Sen tar man upp dem och sköljer den under ett par dagar. Därefter lägger man dem i saltat vatten och det hela är klart. Det är byggnadsingenjör Susanne från Pretoro som gett mig receptet.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
||||||
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
|||
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
17 | 18 |
|||
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
|||
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
31 |
||||
|